Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@22:34:23 GMT

پالایش یکم همچنان به ارزش واقعی خود نرسیده است

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۸۸۸۴

پالایش یکم همچنان به ارزش واقعی خود نرسیده است

ارزش ذاتی پالایش یکم ۱۰ هزار و ۴۱ تومان بوده اما قیمت فعلی آن حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تومان است که این یعنی حدود ۳۰ درصد با ارزش ذاتی خود فاصله دارد.

 

در شهریور ۹۹ پذیره نویسی صندوق پالایش یکم آغاز شد. صندوقی که فروش آن با تبلیغات گسترده ای همراه بود.

بعد از پایان پذیره نویسی مشخص شد ۴ میلیون نفر با خرید مبلغی به ارزش ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در این عرضه مشارکت داشته اند، مقداری که تنها ۲۰ درصد از کل ارزش صندوق بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاملات این صندوق تا چند ماه متوقف بود تا اینکه در ۱۱ آذر ۹۹ برای اولین بار خرید و فروش شد و روز‌های متفاوتی را برای سهامداران رقم زد روز‌هایی که حتی فاصله قیمتی این صندوق با nav (ارزش ذاتی) خودش به بیش از ۶۰ درصد نیز رسید و صدای اعتراض سهامداران را در آورد.

تا این که رئیس سازمان بورس در خصوص صندوق پالایش یکم در ۹ دی ۱۴۰۰ وعده‌ داد که صندوق پالایش یکم تا پایان سال به ارزش ذاتی خود می‌رسد اما این صندوق هم اکنون زیر nav معامله می‌شود.



حالا بعد از گذشت ۲۵ روز از سال جدید، این صندوق هنوز با ارزش واقعی خود فاصله دارد.

آقای بهراد موسوی تحلیلگر بازار سرمایه گفت: زمانی که صحبت از nav می‌شود باید در نظر گرفت که محاسبه آن برای پالایش یکم مورد سخت و دشواری نیست nav این صندوق اکنون ۱۰ هزار و ۴۱ تومان است و قیمت فعلی آن حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تومان که این یعنی این صندوق حدود ۳۰ درصد با ارزش ذاتی خود فاصله دارد.


در دولت قبل به این صندوق و کسانی که این صندوق را خریداری کردند کم لطفی زیادی شد، علاوه بر این در هنگام عرضه این صندوق اشکالات فنی نیز وجود داشت و درست عرضه آن در انتهای رشد صعودی بازار قرار گرفت.

بازارگردانی نقطه تاریک  صندوق پالایش یکم 

او می گوید: علاوه بر این موضوع، بازارگردان مناسبی هم برای این سهم مشاهده نشده خیلی از سهم‌ها در بازار بازارگردان مناسبی ندارند پالایش یکم که یک صندوق است و شرایط آن متفاوت تر نیز هست.

به گفته این تحلیلگر بازار سرمایه یکی از راهکاری‌هایی که می‌تواند به بهبود وضعیت این صندوق کمک کند؛ تشکیل یک کارگروه مشترک بین وزارت اقتصاد و سازمان بورس است.

آقای مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه گفت: وقتی که به وضعیت صندوق پالایش یکم و مقایسه آن با وضعیت کلان بازار نگاه می‌کنیم، ملاحظه می‌شود که طی دو ماه اخیر، این سهام نتوانسته همپای سایر بازار رشد کند.

شاخص کل بورس ۵ بهمن ۱۴۰۰، در یکی از کمترین مقادیر خودش طی ماه‌های اخیر قرار گرفت با این وجود، طی دو ماه اخیر  حدود ۲۱ درصد رشد کرده و تا روز ۲۳ فروردین ۱۴۰۱، در رقم یک میلیون و ۴۴۵ هزار واحد قرار گرفته است.

اما طی مدت مشابه، پالایش یکم از حدود ۷ هزار تومان به حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده و یک رشد تقریبا ۶ درصدی را تجربه کرده است.

این سهام  ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ هم حدود همین ۷ هزار و ۳۰۰ تومان بوده و عملا نتوانسته انتظارات سهامداران خود را برآورده کند.


به گفته این کارشناس بازار سرمایه مولفه‌های مختلفی  روی قیمت یک سهم در میان مدت و بلندمدت تاثیرگذاراست.با این وجود در کوتاه مدت، عوامل روانی متعددی می‌تواند بر وضعیت سهم تاثیر بگذارند و ارزش آن سهم را از وضعیت مطلوب و متعادل خارج کنند.

تخلیلگران بازار شرمایه معتقدند؛ در مورد پالایش یکم، اولا این سهم به هرحال تحت تاثیر وضعیت کلان بازار سرمایه در دوران افول قرار داشته و بخشی از اُفت ارزش آن ناشی از همین مولفه بوده است.

اما به غیر از این، یک عامل مهم دیگر هم وجود دارد، این که از روز‌های ابتدای عرضه این سهم، مباحث مختلفی پیرامون آن به میان آمد و در ادامه هم کشمکش‌هایی رخ داد که عملا باعث شد تا نگاه فعالان بازار نسبت به این نماد، تا حدودی مخدوش شود و این مهم منجر به این شد که روی خوشی نسبت به این سهم نشان داده نشود، در مجموع این عوامل باعث شدند تا یک فاصله بین قیمت بازار و nav رخ دهد.

اما راهکار بهبود وضعیت این صندوق چیست؟

پیش بینی ها نشان می دهد  لازم است تا یک بازارگردان مناسب برای این سهم درنظر گرفته شود و طی یک زمان معقول، زمینۀ رشد این سهم فراهم شود.سوم اینکه در حال حاضر، قیمت این سهم برای اینکه سهامداران خرد بتوانند روی آن معاملات متعددی را انجام دهند، تا حدودی بالاست، به نظر می‌رسد که یا افزایش سرمایه می‌تواند برای این سهم داده شود و یا اینکه هر سهم پالایش یکم، به تعداد بیشتری – مثلا ده سهم – تقسیم شود و در قیمت‌های کوچک تر، معاملات بیشتری روی آن صورت پذیرد.

سهامداران منتظر تحقق وعده رئیس سازمان بورس درباره این صندوق هستند و وعده ها را فراموش نخواهند کرد.

پالایش یکم از نماد‌های شتران، شپنا، شبندر و شبریز تشکیل شده است و برای بررسی این صندوق همیشه باید تاثیر این ۴ سهم را در نظر گرفت.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: بازار سرمایه ، بورس ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران ۷ هزار و ۳۰۰ تومان صندوق پالایش یکم بازار سرمایه حدود ۷ هزار ارزش ذاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۸۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

اکوایران: بازار بورس اوراق بهادار تهران در روز چهارشنبه هفته گذشته و قبل از تعطیلات میان مدت با افت 3900 واحدی همراه شده است و بازار هفته گذشته را بی رمق و منفی تمام کرد.

به گزارش اکوایران، در جریان معاملات روز چهارشنبه در بازار بورس اوراق بهادار تهران ارزش معاملات به عدد 3600 میلیارد تومان رسید و شاخص کل با افت 3900 واحدی کار را تمام کرد از سویی شاخص هم وزن در نیمه دوم تلاش کرد تا رویه مثبتی را ایجاد کند و نهایتا با رشد 42 واحد به تعطیلات رفت.

روی نمادهای شاخص ساز باز هم همچون چند روز پایانی هفته گذشته رنج‌های مثبتی زده شد اما این رنج های مثبت نتوانست باعث ایجاد وسوسه خرید در بازار شود و بیشتر بازار به نشست هایی که در عربستان برگزار می‌شود توجه دارد. همچنین مصوبات مجلسی‌ها در این روز ها از مواردی است که اهالی بازار به آن توجه دارند.

باز هم گروه خودرویی در رتبه اول برترین ارزش معاملاتی در بازار بورس تهران قرار دارد و این گروه با ارزش 233 میلیارد تومانی در جایگاه نخست ایستاده است. گروه فلزات اساسی به همراه گروه شیمیایی ها به ترتیب با ارزش 190 میلیارد تومان و 148 میلیارد تومان در رتبه های بعدی جای دارند.

سخنگوی دولت در نشست خبری هفته گذشته خود این طور عنوان کرده است که به پیشنهاد وزارت کار، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در هیات دولت تصویب شد و حقوق حداقل‌بگیران ۳۵ درصد افزایش می‌یابد.

خبر دیگر اینکه آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی (IAEA) با صدور بیانیه‌ای سفر آتی «رافائل گروسی» مدیرکل این نهاد به ایران را تأیید کرده است.

اما برخی از رسانه‌ها در روز چهارشنبه این طور نوشتند که ۱۰ انجمن پتروشیمی، فولاد، سرب و روی، پالایش نفت، نساجی، مس، پلیمر، سنگ آهن، آلومینیوم و صنعت کفش با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی در سرکوب نرخ ارز صادراتی و گواهی سپرده ۳۰ درصدی، خواستار واقعی‌سازی نرخ ارز نیما بصورت شناور مدیریت شده از مقام رهبری شده‌اند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم در هفته گذشته برای بازار سرمایه خبر سازتر بود و عنوان داشته است که افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است؛ به دلیل اینکه اثر آن در بازار ارز کاملاً منتفی است. او گفته زمانی که این اوراق تعهدی را با نرخ ۳۰ درصد منتشر می‌کنید، نرخ تامین مالی قطعاً بالای ۳۰ درصد باید صورت گیرد.

پورابراهیمی این موضوع را اضافه کرد که اگر مشکل نرخ تامین مالی را در حوزه فعال‌سازی بنگاه‌ها حل نکنیم، قطعاً جهش تولید برای امسال تحقق پیدا نمی‌کند. اتفاقاتی که در سیاست پولی، مخصوصاً برای کنترل جریان ارز در بازار امسال ایجاد شد، کاملاً سیاست غلطی است.

رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست خبری خود در هفته گذشته با اهالی رسانه این طور عنوان کرده است که اولین دلیل برای بازنگری مصوبه بازارگردان‌ها این بود که با انبوهی از منابع ناشران مواجه بودیم که می‌توانست صرف تولید، منابع در گردش و پروژه‌های شرکت شود اما در این شرایط فقط صرف بازارگردانی شده است، دلیل دیگر مرتبط با بحث حاکمیت شرکتی بوده است.

  معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: با اجرای این مصوبه به فرابورس این اختیار داده شد که بر اساس تشخیص خود و هیات مدیره در مورد ناشرانی که در بازار پایه هستند، براساس قاعده‌ای که به تایید مدیریت نظارت بر بورس‌ها رسیده تصمیم گیری کند، چرا که  بخشی از ناشران نیاز به وجود بازارگردان نداشتند اما برخی دیگر می‌توانستند کماکان کار بازار گردانی را ادامه دهند.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

شاخص کل بورس تهران در روز چهارشنبه با افت بیش از 3900 واحدی کار را تمام کرد تا کمی بیشتر از کانال 2.3 میلیون واحدی فاصله بگیرد و به نظر می‌رسد که تمایلی برای رفتن به این کانال را از خود نشان نمی‌دهد.

واگرایی در اندیکاتوری  Rsi  آن هم در سقف کانال صعودی ایجاد شده برای بازار نشان داد که بازار تمایلی نداشته است که در محدوده 2.3 میلیون واحدی باقی بماند.

اما روند کلی بازار بورس از منظر تکنیکالی با توجه به میانگین های 55 روزه و 200 روزه روندی صعودی است و این موضوع نشان می‌دهد که این افت و اخیزها بیشتر جنبه نوسانی بازار است. اما به دلیل ارزش کم معاملات در  این روزها این روندها برای بازار سرمایه بسیار فرسایشی شده است، و تا زمانی که جریان خوب نقدینگی به سمت بازار هدایت نشود بازار به همین منوال خواهد بود.

tags # بورس سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • آینده بورس در چند پرده
  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • تخت جمشید 100 سال قبل چه وضعی داشت؟ (عکس)