Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شهریور ۹۹ پذیره نویسی صندوق پالایش یکم آغاز شد. صندوقی که فروش آن با تبلیغات گسترده ای همراه بود.

بعد از پایان پذیره نویسی مشخص شد ۴ میلیون نفر با خرید مبلغی به ارزش ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در این عرضه مشارکت داشته اند، مقداری که تنها ۲۰ درصد از کل ارزش صندوق بود.

معاملات این صندوق تا چند ماه متوقف بود تا اینکه در ۱۱ آذر ۹۹ برای اولین بار خرید و فروش شد و روز‌های متفاوتی را برای سهامداران رقم زد روز‌هایی که حتی فاصله قیمتی این صندوق با nav (ارزش ذاتی) خودش به بیش از ۶۰ درصد نیز رسید و صدای اعتراض سهامداران را در آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا این که رئیس سازمان بورس در خصوص صندوق پالایش یکم در ۹ دی ۱۴۰۰ وعده‌ داد که صندوق پالایش یکم تا پایان سال به ارزش ذاتی خود می‌رسد اما این صندوق هم اکنون زیر nav معامله می‌شود.



حالا بعد از گذشت ۲۵ روز از سال جدید، این صندوق هنوز با ارزش واقعی خود فاصله دارد.

آقای بهراد موسوی تحلیلگر بازار سرمایه گفت: زمانی که صحبت از nav می‌شود باید در نظر گرفت که محاسبه آن برای پالایش یکم مورد سخت و دشواری نیست nav این صندوق اکنون ۱۰ هزار و ۴۱ تومان است و قیمت فعلی آن حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تومان که این یعنی این صندوق حدود ۳۰ درصد با ارزش ذاتی خود فاصله دارد.


در دولت قبل به این صندوق و کسانی که این صندوق را خریداری کردند کم لطفی زیادی شد، علاوه بر این در هنگام عرضه این صندوق اشکالات فنی نیز وجود داشت و درست عرضه آن در انتهای رشد صعودی بازار قرار گرفت.

بازارگردانی نقطه تاریک  صندوق پالایش یکم 

او می گوید: علاوه بر این موضوع، بازارگردان مناسبی هم برای این سهم مشاهده نشده خیلی از سهم‌ها در بازار بازارگردان مناسبی ندارند پالایش یکم که یک صندوق است و شرایط آن متفاوت تر نیز هست.

به گفته این تحلیلگر بازار سرمایه یکی از راهکاری‌هایی که می‌تواند به بهبود وضعیت این صندوق کمک کند؛ تشکیل یک کارگروه مشترک بین وزارت اقتصاد و سازمان بورس است.

آقای مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه گفت: وقتی که به وضعیت صندوق پالایش یکم و مقایسه آن با وضعیت کلان بازار نگاه می‌کنیم، ملاحظه می‌شود که طی دو ماه اخیر، این سهام نتوانسته همپای سایر بازار رشد کند.

شاخص کل بورس ۵ بهمن ۱۴۰۰، در یکی از کمترین مقادیر خودش طی ماه‌های اخیر قرار گرفت با این وجود، طی دو ماه اخیر  حدود ۲۱ درصد رشد کرده و تا روز ۲۳ فروردین ۱۴۰۱، در رقم یک میلیون و ۴۴۵ هزار واحد قرار گرفته است.

اما طی مدت مشابه، پالایش یکم از حدود ۷ هزار تومان به حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده و یک رشد تقریبا ۶ درصدی را تجربه کرده است.

این سهام  ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ هم حدود همین ۷ هزار و ۳۰۰ تومان بوده و عملا نتوانسته انتظارات سهامداران خود را برآورده کند.


به گفته این کارشناس بازار سرمایه مولفه‌های مختلفی  روی قیمت یک سهم در میان مدت و بلندمدت تاثیرگذاراست.با این وجود در کوتاه مدت، عوامل روانی متعددی می‌تواند بر وضعیت سهم تاثیر بگذارند و ارزش آن سهم را از وضعیت مطلوب و متعادل خارج کنند.

تخلیلگران بازار شرمایه معتقدند؛ در مورد پالایش یکم، اولا این سهم به هرحال تحت تاثیر وضعیت کلان بازار سرمایه در دوران افول قرار داشته و بخشی از اُفت ارزش آن ناشی از همین مولفه بوده است.

اما به غیر از این، یک عامل مهم دیگر هم وجود دارد، این که از روز‌های ابتدای عرضه این سهم، مباحث مختلفی پیرامون آن به میان آمد و در ادامه هم کشمکش‌هایی رخ داد که عملا باعث شد تا نگاه فعالان بازار نسبت به این نماد، تا حدودی مخدوش شود و این مهم منجر به این شد که روی خوشی نسبت به این سهم نشان داده نشود، در مجموع این عوامل باعث شدند تا یک فاصله بین قیمت بازار و nav رخ دهد.

اما راهکار بهبود وضعیت این صندوق چیست؟

پیش بینی ها نشان می دهد  لازم است تا یک بازارگردان مناسب برای این سهم درنظر گرفته شود و طی یک زمان معقول، زمینۀ رشد این سهم فراهم شود.سوم اینکه در حال حاضر، قیمت این سهم برای اینکه سهامداران خرد بتوانند روی آن معاملات متعددی را انجام دهند، تا حدودی بالاست، به نظر می‌رسد که یا افزایش سرمایه می‌تواند برای این سهم داده شود و یا اینکه هر سهم پالایش یکم، به تعداد بیشتری – مثلا ده سهم – تقسیم شود و در قیمت‌های کوچک تر، معاملات بیشتری روی آن صورت پذیرد.

سهامداران منتظر تحقق وعده رئیس سازمان بورس درباره این صندوق هستند و وعده ها را فراموش نخواهند کرد.

پالایش یکم از نماد‌های شتران، شپنا، شبندر و شبریز تشکیل شده است و برای بررسی این صندوق همیشه باید تاثیر این ۴ سهم را در نظر گرفت.

منبع: الف

کلیدواژه: صندوق پالایش یکم بازار سرمایه ۷ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۳۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز (یکشنبه) بازار سهام، با ۵ هزار و ۱۸۶ واحد کاهش معادل ۲۳ صدم درصد به دو میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۳۱ واحد رسید.

به گزارش مشرق، شاخص هم وزن نیز با ۱۹۲ واحد افزایش معادل ۳ صدم درصد در محدوده ۷۵۱ هزار و ۳۷ واحد قرار گرفت.

نمادهای فملی، فارس، فولاد، شبندر، کگل، تاصیکو و وبملت از نمادهای تاثیر گذار منفی بر شاخص کل بورس بودند. اما نمادهای وامید، سدشت، کویر، غبشهر، ثفارس، وکغدیر و وبانک با تاثیر مثبت از کاهش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.

نمادهای شستا، ذوب، غبهشر، فملی، فولاد، خودرو، و توس و خساپا هم از نمادهای پرتراکنش بر بازار سهام بودند.

شاخص کل فرابورس نیز امروز با ۷ واحد افزایش به عدد ۲۵ هزار و ۲۰۱ واحد رسید.

نمادهای مادیرا، وهور، سپیدار، بپاس، آریان، فصبا و بساما از نمادهای با تاثیر منفی و نمادهای آریا، توسن، غصینو، کزغال، ثپردیس و حسینا از نمادهای با تاثیر مثبت بر بازار فرابورس امروز بودند.

بازار امروز سهام شاهد ۲۴۱ نماد مثبت برابر ۵۶۵ نماد منفی بود. ۵۳ صف خرید مقابل ۵۲ صف فروش تشکیل شد. خالص ورود و خرج پول حقیقی هم امروز به منفی ۸۴ میلیارد تومان رسید.

معامله گران امروز ۷ میلیارد و ۱۲۰ میلیون سهام را به ارزش ۲ هزار و ۹۵۶ میلیارد تومان دست به دست کردند.

ارزش دلاری امروز بازار سرمایه نیز ۲۳۴ میلیارد دلار بود.

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • آینده بورس در چند پرده
  • تهدید بن غفیر در خصوص خروج از کابینه نتانیاهو
  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)